miércoles

Oriol Rossell completa la seva gamma de xarel•los amb el Virolet 2010

(nota de premsa)
Aquesta darrera setmana ha sortit al mercat la primera ampolla del Virolet, un nou vi d’Oriol Rossell, elaborat 100% amb raïm Xarel·lo procedent de la finca Can Cassanyes, propietat del celler.
Aquest nou vi, passa a complimentar la gamma de vins del celler, i reforça la clara aposta per la varietat Xarel·lo, que el celler ja havia iniciat amb Les Cerveres des de l’any 2004.
El Virolet deu el seu nom a la vinya del mateix nom, ubicada en la part nord-oest de la finca, i és el resultat d’una acurada viticultura, i d’una doble selecció dels millors raïms, veremats a mà en petites caixes de 25 kgs.
Es tracta d’un vi fermentat i criat sobre les seves pròpies mares durant 5 mesos, trets que li confereixen un aspecte cristal·lí, amb un color groc llimona amb reflexos verdosos, un nas on conflueixen els aromes tropicals i de fruita blanca, sobre un fons floral subtil. En boca és equilibrat, fresc, llarg i agradable, amb presència un altre cop de les fruites tropicals.



Varietat: 100% Xarel·lo
Sòl: Pobre calcari, de textura franco-arenosa
Elaboració: Fermentació i criança amb les seves pròpies mares durant 5 mesos.

Nota de tast
Vi blanc d’aspecte cristal·lí, color groc llimona, amb reflexes verdosos.
En nas conflueixen els aromes tropicals, especialment la pinya i les notes de fruites blanques (pera, poma, préssec,...). Tots ells sobre Un fons floral subtil però sempre present.
L’entrada en boca és amable, equilibrant-se perfectament l’acidesa i la dolçor. Sensació de
llamineria i amplitud. Retorn dels records tropicals que ja apareixien olfactòriament. Vi fresc amb final llarg i agradable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario