(nota de premsa)
Aquesta darrera setmana ha sortit al mercat la primera ampolla del Virolet, un nou vi d’Oriol Rossell, elaborat 100% amb raïm Xarel·lo procedent de la finca Can Cassanyes, propietat del celler.
Aquest nou vi, passa a complimentar la gamma de vins del celler, i reforça la clara aposta per la varietat Xarel·lo, que el celler ja havia iniciat amb Les Cerveres des de l’any 2004.
El Virolet deu el seu nom a la vinya del mateix nom, ubicada en la part nord-oest de la finca, i és el resultat d’una acurada viticultura, i d’una doble selecció dels millors raïms, veremats a mà en petites caixes de 25 kgs.
Es tracta d’un vi fermentat i criat sobre les seves pròpies mares durant 5 mesos, trets que li confereixen un aspecte cristal·lí, amb un color groc llimona amb reflexos verdosos, un nas on conflueixen els aromes tropicals i de fruita blanca, sobre un fons floral subtil. En boca és equilibrat, fresc, llarg i agradable, amb presència un altre cop de les fruites tropicals.
Varietat: 100% Xarel·lo
Sòl: Pobre calcari, de textura franco-arenosa
Elaboració: Fermentació i criança amb les seves pròpies mares durant 5 mesos.
Nota de tast
Vi blanc d’aspecte cristal·lí, color groc llimona, amb reflexes verdosos.
En nas conflueixen els aromes tropicals, especialment la pinya i les notes de fruites blanques (pera, poma, préssec,...). Tots ells sobre Un fons floral subtil però sempre present.
L’entrada en boca és amable, equilibrant-se perfectament l’acidesa i la dolçor. Sensació de
llamineria i amplitud. Retorn dels records tropicals que ja apareixien olfactòriament. Vi fresc amb final llarg i agradable.
No hay comentarios:
Publicar un comentario